Telesná hmotnosť je definovaná interakciami medzi genetickým profilom, faktormi vonkajšieho prostredia a faktormi životného štýlu, medzi ktoré radíme takisto nutričné vplyvy.
Fagron NutriGenTM je inovatívny genetický test pre personalizované plánovanie stravy na úpravu telesnej hmotnosti.
- Komplexná nutrigenomická analýza
Analýza 384 genetických variácií súvisiacich s chudnutím, reakciami tela na cvičenie, intoleranciami a metabolizmom základných živín, vitamínov a minerálov. - Unikátny nástroj pre odborníkov v oblasti výživy
Fagron NutriGen™ je cenným nástrojom pre zlepšenie účinnosti pri cielenej úprave životosprávy a životného štýlu. - Personalizovaný výživový plán
Prepracovaný algoritmus navrhuje diétny plán a suplementačný program na základe genetického profilu a osobnej anamnézy. - State-of-the-art technológie
Genetický test založený na báze DNA mikročipov. Reprodukovateľnosť a citlivosť viac ako 99 %.
Čo analyzujeme testom NutriGenTM?
Fagron NutriGen™ analyzuje genetické faktory a ďalšie relevantné charakteristiky – vonkajšie faktory- získané z osobnej anamnézy. Tento proces ponúka dokonalé porozumenie základným faktorom súvisiacim s prírastkom hmotnosti.
Personalizovaný diétny plán zlepšuje účinnosť chudnutia
Súčasný výskum ukazuje, že pacienti majú väčšiu motiváciu dodržiavať zdravšie stravovanie a udržiavať zdravý životný štýl, pokiaľ je výživové poradenstvo založené na ich genetickom profile.
Analyzované kategórie
Genetické variácie analyzované pomocou Fagron NutriGen™ sú spojené s nasledujúcimi hlavnými kategóriami:
1 Morfologická genetika a riziko nadváhy
2 Behaviorálna genetika
3 Účinnosť cvičenia
4 Metabolizmus tukov
5 Metabolizmus sacharidov
6 Metabolizmus lipidov
7 Metabolizmus glukózy
8 Citlivosť na chute
9 Detoxikačná nerovnováha
10 Suplementácia
11 Intolerancie/Neznášanlivosť
12 Riziko nedostatku vitamínov
13 Výber najúčinnejšej diéty
14 Zápal
15 Hormonálny profil
Personalizovaný výživový plán
Typ diéty | Hodnotenie potravín | Intolerancie |
Percentuálne stanovenie očakávanej účinnosti jednotlivých typov diét (nízkotučná, nízkosacharidová alebo nízkokalorická) na základe štúdia genetických biomarkerov. |
Viac ako 850 potravín a nápojov pre zostavenie jedálneho lístku a ich odporúčaný príjem. |
Odstránenie konkrétnych typov potravín zo stravovacieho plánu v prípade zistenej predispozície k intolerancii. |